søndag 4. april 2010

Chambolle-Musigny Premier Cru 1990, Joesph Drouhin

Smaksnotater


Domaine Drouhin er nok ikke det mest ettertraktede huset i Burgund, men likevel må det sies at jeg er spent når vi spretter korken på husets Chambolle-Musigny 1990. Vinen har ikke vinmarkstittelen på flasken (som er vanlig for premier cru), men den generiske betegnelsen «Premier Cru». Et lite søk på Drouhins hjemmeside avslører av druematerialet stammer fra parsellene Noirots, Hauts Doix, Borniques, Plantes og Combottes, alle fra hjertet av kommunen Chambolle-Musigny i Côtes de Niuts.


Jeg dekanterer for å luke unna de verste lagringspartiklene og gjør så med hjertet i halsen - siden jeg ikke tror at frukten har særlig godt av luft. Det er tross alt en 20 år gammel premier cru. Den venter ikke særlig lenge i karaffelen heller, det er mest for pynt. Nesen er stor og utviklet med toner av trøfler, morkler samt reduktive toner som avtar noe etterhvert. Her er det også et hint av plomme og syrlige kirsebær. Frukten i munnen er nok noe sliten, men den klarer faktisk å holde hodet over vannet i en medium til lang kurve. Smak av syrlige kirsebær og svisker. Finishen er syrlig med fine ettertoner av tobakk og fransk eik. En skulle tro at eiken mer eller mindre var borte fra en såpass gammel flaske, men den er altså fremdeles merkbart der.


Dette var veldig godt, men gitt den høye prisen (ca. 800,-) så er den ikke helt verdt pengene. Vinen er ikke ødelagt, men var nok bedre for en tid siden. Dermed er god tid noe eieren av denne flasken ikke har. Hadde jeg hatt en flaske til med dette så hadde jeg drukket den allerede i kveld. Ingen vits å spare.


Å hverken ha morkler eller trøfler på tallerkenen når du lager mat til denne vinen er rett og slett fjollete. Direkte tøysete, og på grensen til kjempeteit.


The Drouhin Chambolle -Musigny 1990 has morrells, truffles and som reduktiveness on the nose, The palate is fairly clean, strength ranging medium to long. Nice velvety strukture with balancing notes of cherries, prunes and plum. Well balanced acidity throughout. Finsih is acidic with tobacco and french oak at the end. Drink immediately.

2 kommentarer:

  1. Ove,

    Nice review (even though I read Norsk - I appreciated the English). I agree that the price tag is a bit high, but nice to taste a mature Burgundy anyway!

    -cheers

    SvarSlett
  2. jeg leser at du har en fin blogg her, men ser at aktiviteten ikke er helt på topp. Jeg gir deg muligheten til å legge inn dine vin notater i vår vin database med link tilbake til deg. Forhåpentlighvis så gir det deg en god link og litt mere trafikk. Stå på vi elsker en god vin og mat til.

    SvarSlett